divendres, 31 de maig del 2024

ENS VISITA UN EXPERT EN MICROORGANISMES, EL TITO

Divendres passat, els i les Astronautes vam tenir el privilegi de rebre la visita d'un expert en microorganismes: el Tito. Treballant al Taulí, el Tito analitza mostres biològiques diàriament, i la seva experiència ens ha ajudat enormement en el nostre projecte sobre microorganismes.

El Tito va començar la seva xerrada explicant-nos què són els microorganismes i ens va ensenyar exemples de bacteris i virus que apareixen en les mostres dels seus pacients. A més a més, també va compartir alguns dels mètodes que utilitzen els científics per estudiar-los al laboratori.

Després de la xerrada, vam tenir l'oportunitat de posar en pràctica alguns dels coneixements adquirits. El Tito ens va repartir plaques de Petri, que són recipients de laboratori amb un medi de cultiu on els microorganismes poden créixer. Cada un de nosaltres va posar la seva empremta dactilar a una d'aquestes plaques.

Les plaques amb les nostres empremtes van ser recollides per Tito i posades en una estufa especial dissenyada per fomentar el creixement de microorganismes. El Tito ens va explicar que, a una temperatura constant i adequada, els microorganismes de les nostres mans començarien a reproduir-se... I així va ser! Si cliqueu la foto, ho podreu comprovar!